Казахстан гратиме значну роль на світовому ринку енергоресурсів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан гратиме значну роль на світовому ринку енергоресурсів

Енергетика
80
Казахстан у майбутньому буде відігравати значиму роль на світовому ринку як постачальник енергоресурсів, вважає комісар Європейської комісії з питань енергетики Андріс Пібалгс.
"Якщо ми подивимося, що відбудеться з нафтою, то побачимо, що протягом декількох років ми досягнемо піка виробництва нафти в країнах, що не входять в ОПЕК. А ОПЕК - це картель, і картель завжди зацікавлений у скажених цінах. Ми знаємо, що споживання буде рости. Таким чином, можна досягти ситуації, коли відбувається ненасичення ринку", - сказав він.
Він підкреслив, що країни, що мають можливість збільшувати поставки нафти, мають "величезне значення", і Казахстан входить до числа таких держав. На думку Пібалгса, республіка до 2015 року доведе видобуток нафти до 3,5 млн барелів на добу.
"Таким чином, я сказав би, що роль Казахстану дуже й дуже важлива, і не тільки як постачальника нафти та газу в країни Євросоюзу", - додав він.
Як повідомлялося, Казахстан у січні-жовтні поточного року збільшив видобуток сирої нафти в порівнянні з показником аналогічного періоду 2005 року на 6,8% - до 44 млн 795,3 тис. тонн. Видобуток в 2007 році очікується на рівні 64 млн тонн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас