Мінпаливенерго: Переговори з постачальниками нафти для Одеса-Броди не принесли результатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпаливенерго: Переговори з постачальниками нафти для Одеса-Броди не принесли результатів

Енергетика
142
Переговори з потенційними постачальниками нафти для нафтопроводу Одеса - Броди поки не принесли результатів. Про це сьогодні заявив заступник міністра палива та енергетики Вадим Чупрун, виступаючи на Другій Міністерській конференції з економічного співробітництва між ЄС і країнами Каспійсько-Черноморського регіону, що проходить сьогодні в Астані.
Він відзначив, що за останній рік розроблено низку інструментів, які дозволяють поглибити співробітництво в енергетику (Енергетична співдружність, "Бакинська ініціатива"), додавши, що "прийшов час розширити можливості того, що було обговорено і підписане в цій сфері".
Чупрун також відзначив, що для забезпечення наступних поставок енергоносіїв у ЄС необхідно здійснити багатомільярдні інвестиції в інфраструктурні проекти. "Донори і фінансові установи, включаючи частки, повинні об'єднати та збільшити зусилля щодо залучення інвестицій", - цитує його слова прес-служба Мінпаливенерго.
Заступник міністра також повідомив, що Україна підтримує план створення нового Сусідського інвестиційного фонду, що забезпечить реалізацію важливих енергетичних проектів. "Ці перспективні проекти зміцнять енергетичну безпеку континенту. Це перший крок до створення надійних енергетичних маршрутів, які не тільки з'єднають країни, а принесуть їм мир і процвітання", - сказав Чупрун.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас