Нацбанк Білорусї знижує ставку рефінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк Білорусї знижує ставку рефінансування

Валюта
96
Ставка рефінансування Національний банк Білорусії знижує на 0,5 процентного пункту. З 1 грудня 2006р. вона складе 10% річних. Рішення про це прийняло правлінням Нацбанку, повідомляє його прес-служба.
Зниження ставки рефінансування Центрального банку країни проводиться відповідно до Основних напрямків грошово-кредитної політики республіки на 2006р., а також з урахуванням триваючих тенденцій загальноекономічної та фінансової стабільності.
У першу чергу зниженню ставки сприяє істотне скорочення рівня інфляції: за січень-жовтень нинішнього року приріст індексу споживчих цін склав 3,8% (0,4% у середньому за місяць), тоді як в аналогічному періоді 2005р. ціни зросли на 5,6% (0,5% у середньому за місяць).
Зменшення ставки рефінансування спрямовано, насамперед, на подальше здешевлення кредитів банків і розширення їх доступності для населення і підприємств. Разом з тим, у банках як і раніше збережеться перевищення рівня прибутковості внесків у національній валюті над прибутковістю від їх зберігання в іноземній валюті, відзначається в повідомленні Нацбанку.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас