Фрадков: Необхідно проаналізувати ефективність газових угод РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фрадков: Необхідно проаналізувати ефективність газових угод РФ

Енергетика
70
Прем'єр-міністр РФ Михайло Фрадков вважає за необхідне провести аналіз ефективності експортних газових контрактів Росії.
"Це необхідно у зв'язку з тим, що попит на внутрішньому ринку невблаганно росте у зв'язку із зростанням промисловості", - заявив Фрадков, відкриваючи засідання уряду.
За його словами, ціна на газ є однієї зі складових енергетичного ринку. Однак паралельно необхідно розглядати питання лібералізації ринку, питання довгострокових контрактів, динаміки росту цін, лібералізації ринку електроенергетики.
"Це питання комплексних дій уряду, галузей, компаній з вибудовування ринкових відносин, забезпеченню передбачуваності поставок, зняттю дефіциту, включенню інших джерел енергії в баланс, використання вугілля", - сказав прем'єр-міністр.
Як підкреслив прем'єр, розглядаючи питання забезпечення економіки газом та електроенергією, уряд виконує доручення президента завершити роботу саме сьогодні. "Після засідання я доповім президентові про ухвалені рішення", - помітив глава уряду.
Це питання він назвав "важливим, довгограючим, визначальним на найближчий час конкурентноздатність російської економіки".
При цьому Фрадков відзначив, що рішення не повинні погіршити положення населення. "Споживачі, які користуються теплом, газом та електроенергією, не повинні відчути себе обділеними. Різкого підвищення цін не повинно відбутися, що вплинуло б на життя людей, відбилося б на економіці і створило зайві негативні інфляційні наслідки", - сказав прем'єр.
При цьому він підкреслив, що уряд розраховує також на підвищення продуктивності праці в компаніях РАО "ЄЕС Росії" (РТС: EESR) і "Газпром" (РТС: GAZP), а також на підвищення ефективності використання ними коштів.
"У першу чергу мова йде про інвестиційні проекти, спрямованих на збільшення обсягу видобутку газу та енергозбереження", - підкреслив Фрадков.
На його думку, прийняті урядом кроки і зусилля компаній повинні створити цілісну систему та мінімізувати можливі ризики від ухвалених рішень.
"Вся робота повинна бути синхронізована з інвестпрограмами компаній, стратегією розвитку енергетики до 2020 року, яку потрібно уточнити, і генеральною схемою розміщення об'єктів електроенергетики, яку потрібно прийняти в найближчі місяці", - сказав Фрадков.
Він заявив, що по суті почалася робота з формування ринкових відносин у газо- і електрозабезпеченні економіки. "Це складніше, ніж просто домовитися про зміни ціни на газ, тут вузьковідомчий і вузькокорпоративний підхід я вважав би просто безвідповідальним", - сказав прем'єр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас