Світові ціни на нафту знозу зросли — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові ціни на нафту знозу зросли

Енергетика
108
Світові ціни на нафту в Лондоні та Нью-Йорку здійнялися вище позначки 62 долара за барель. Таким чином, починаючи з 17 листопада зростання склало уже 6 доларів.
У Нью-Йорку вартість техаської Light Sweet виросла на 1 долар 47 центів до позначки 62 долара 46 центів за барель. У Лондоні ціна на північноморську Brent підскочила на 1 долар 86 центів, перейшовши межу в 63 долара. Підсумок торгів - 63 долара 7 центів за барель.
Експерти називають відразу кілька причин настільки різкого зльоту цін. Як заявив агентству (с) Associated Press аналітик Citigroup Тім Еванс, багато в чому зростання показників пояснюються рішенням ОПЕК знизити обсяг поставок нафти на ринок. За його словами, якщо спочатку трейдери досить скептично поставилися до цієї спроби зупинити падіння цін на чорне золото, то тепер вони дотримуються діаметрально протилежної точки зору.
Серед інших причин росту цін експерти називають триваюче падіння долара, звістки про холодну погоду в США, скорочення запасів нафти в Сполучених Штатах, а також нестабільну ситуацію в нафтовидобувних країнах. Наприклад, на настрої трейдерів частково вплинули повідомлення про страйк на нафтопереробному заводі компанії Valero Energy на острові Аруба в Карибському морі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас