Нова енергостратегія Литви - зниження залежності від РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова енергостратегія Литви - зниження залежності від РФ

Енергетика
111
Уряд Литви в середу схвалив проект нової Національної енергетичної стратегії, яка покликана знизити енергозалежність країни від Росії.
"У стратегії намічено, що не пізніше, ніж в 2015 році буде почата експлуатація нової атомної електростанції, що буде задовольняти енергетичні потреби країн Балтії", - повідомили в прес-службі уряду.
У проекті стратегії зафіксовано, що до 2012 року мережі електропередачі високої напруги Литви будуть з'єднані з мережами скандинавських країн і Польщі. Також ставиться мета до 2012 року інтегрувати ринок електроенергії країн Балтії в ринки країн ЄС, побудувати регіональне сховище природного газу і термінал для імпорту зрідженого газу.
У стратегії, як повідомила прес-служба уряду, "передбачені можливості та заходи, як ефективно нейтралізувати або компенсувати погрози, що виникають від залежності від поставок енергоресурсів із РФ, або знизити збиток від них".
"Підприємства та об'єкти інфраструктури сектора енергетики не будуть поступатися під контроль суб'єктів із країн, звідки поставляються енергоресурси, при їх приватизації перевага буде надаватися закордонним інвестиціям, що відповідають критеріям європейської і євроатлантичної інтеграції", - відзначає прес-служба.
Після схвалення урядом Національна енергетична стратегія буде внесена на обговорення до парламенту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас