"Укртелеком" незабаром може піти з молотка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртелеком" незабаром може піти з молотка

Фондовий ринок
213
Секретаріат Президента України пропонує профільним комітетам Верховної Ради України внести до списку об'єктів, що підлягають приватизації в 2007 році, контрольні пакети акцій "Укртелекома" та Одеського припортового заводу(ОПЗ).
Про це на засіданні Комітету Верховної Ради з питань економічної політики заявив голова комітету Володимир Заплатинський, пославшись на сьогоднішнє обговорення цього питання з першим заступником глави Секретаріату Президента Арсенієм Яценюком.
Заплатинський уточнив, що Секретаріат Президента запропонував виставити на продаж в 2007 році 50% плюс одна акція зазначених підприємств. "Ці пропозиції погоджені", - сказав Заплатинський.
Як повідомлялося, 27 листопада п.р. під час зустрічі з підприємцями та промисловцями Президент України Віктор Ющенко заявив, що затягування із приватизацією таких підприємств, як "Укртелеком", ОПЗ та "Турбоатом", негативно впливає на їх інвестиційну привабливість.
"Через два роки, якщо хтось захоче продати "Укртелеком", він не продасться, нема чого буде продавати", - відзначив Президент.
29 листопада, Верховна Рада України прийняла в першому читанні проект Закону України "Про орієнтовний перелік об'єктів права державної власності, які підлягають приватизації в 2007 році".
Законом передбачається приватизація 595 підприємств, за які держава планує одержати не менш 10 млрд 20 млн 430 тис. гривень. Але в цьому переліку немає "Укртелекома" та ОПЗ.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас