Україна і Білорусія домовляються про ціну на транзит газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Білорусія домовляються про ціну на транзит газу

Енергетика
132
Україна допускає проведення з Білорусією погодженої політики зодо тарифів на транспортування нафти та газу. Про це сказав журналістам у Мінську міністр закордонних справ України Борис Тарасюк.
«Це не виключено. Це та тема, яка повинна сприяти реалізації бізнесових інтересів України та Білорусії, і інших країн СНД», - сказав Тарасюк. За його словами, Україна та Бєларусь мають значний потенціал як країни-транзитери енергетичних ресурсів.
«Президент Віктор Ющенко раніше на зустрічах із Президентом Білорусії Олександром Лукашенко обговорював розширення економічного співробітництва, оскільки ці дві сусідні країни мають значний газо- і нафтотранспортний потенціал», - сказав міністр.
Він також нагадав, що Україна і Білорусія можуть домовиться про транзит електроенергії з України через Білорусію у балтійські країни.
«Україна і Білорусія можуть реалізувати спільний економічний інтерес в енергетичній, нафто- і газотранспортній системі», - сказав Тарасюк.
Як повідомлялося, Росія спокійно ставиться до переговорів України і Бєларусі за узгодженням тарифів на транзит вуглеводнів. Україна планує домовитися з Білорусією про узгодження тарифної політики транзиту вуглеводнів.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас