"Газпром" и "Білтрансгаз" просунулись в оцінках білоруської ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" и "Білтрансгаз" просунулись в оцінках білоруської ГТС

Енергетика
136
Керівництво відкритих акціонерних товариств "Білтрансгаз", "Газпром" і банку "АВ Amro" відзначає позитивні зрушення в роботі з оцінки білоруської газотранспортної системи (ГТС). Про це повідомив генеральний директор ВАТ "Білтрансгаз" Дмитро Козаков, оцінюючи підсумки переговорів, що відбулися в Мінську.
Як повідомляє "Білоруське телеграфне агентство", сторони відзначили позитивну роботу в досягненні необхідних домовленостей у стратегічних питаннях у газовій сфері. В "Білтрансгазі" підтвердили, що первісна оцінка білоруського газотранспортного підприємства вже була оголошена, у той же час, назвати її відмовилися.
Нагадаємо, 24 листопада в Мінську відбулася зустріч керівництва ВАТ "Білтрансгаз" із заступником голови правління ВАТ "Газпром" Валерієм Голубєвим. У переговорах взяли участь і представників голландського банку "ABN Amro", які повинні були представити першу оцінку активів білоруської газотранспортної системи.
У липні поточного року "Газпром" і уряд Бєларусі домовилися про проведення оцінки білоруської ГТС банком "ABN Amro" (Нідерланди) з метою використання результатів цієї оцінки для визначення умов створення спільного газотранспортного підприємства на базі ВАТ "Білтрансгаз" (100% належить державі).
Білоруська сторона неодноразово підкреслювала, що ця оцінка стане крапкою відліку для подальших переговорів про ціну національної ГТС і, відповідно, 50% вартості її активів, які передбачається продати "Газпрому". Сторони мають намір розглянути 3 або 4 варіанти оцінки, які розрізняються ціною газу, обсягами транзиту і платою за транзи.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас