"УкрГаз-Енерго" спростовує звинувачення АМК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"УкрГаз-Енерго" спростовує звинувачення АМК

Енергетика
121
ЗАТ "УкрГаз-Енерго" найближчим часом надасть Антимонопольному комітету (АМК) України всю необхідну інформацію для визначення положення суспільства на ринку поставок природного газу промисловим споживачам, стверджує радник голови правління "УкрГаз-Енерго" Андрій Галущак.
"Ми повинні надати дані щодо усіх клієнтів і обсягів поставок газу за весь період діяльності "УкрГаз-Енерго". З огляду на, що для надання відповіді на запит АМК нам необхідно підготувати інформацію не однієї сотні договорів, ми фізично не можемо відразу передати в комітет всі дані. За законом у нас є місяць для того, щоб виконати вимоги АМК. Але ми не будемо формально підходити до цього питання. Передача інформації для АМК - питання лічених днів", - сказав представник "УкрГаз-Енерго".
Галущак підкреслив, що надана АМК інформація "буде об'єктивною і максимально повною".
"Ми самі зацікавлені в проведенні об'єктивного і публічного розслідування на предмет дотримання як нашою компанією, так і іншими учасниками газового ринку чинного законодавства, у тому числі антимонопольного", - відзначив він.
Як повідомлялося, глава АМК Олексій Костусєв 21 листопада обвинуватив "УкрГаз-Енерго" у затягуванні надання комітету інформації для визначення положення суспільства на ринку поставок природного газу промспоживачам. Газотрейдер повинен надати АМК дані про обсяги реалізації газу і пов”язаних зі споживачами договорах, а також пояснити причину відмови в поставках окремим підприємствам.
Створене в лютому 2006 року "УкрГаз-Енерго", спільне підприємство національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" і газотрейдера RosUkrEnergo AG (Швейцарія), з квітня 2006 року є єдиним імпортером природного газу в Україну. "УкрГаз-Енерго" продає промисловим споживачам України природний газ, який здобуває в RosUkrEnergo.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас