Київ масово протестує проти індексації тарифів ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ масово протестує проти індексації тарифів ЖКГ

Казна та Політика
276
Під будинком Київської міської держадміністрації (КМДА) збирається багатотисячний мітинг проти невмотивованого підвищення мером столиці Леонідом Черновецьким цін на житлово-комунальні послуги.
На Хрещатик, де розташований будинок Київрада, підтягуються тисячні колони демонстрантів із прапорами БЮТ, "Нашої України" і Блоку Віталія Кличко. Сьогодні відбудеться сесія Київрада, скликана на вимогу трьох фракцій Київрада - БЮТ, "Нашої України" і Блоку Кличко. До порядку денного сесії внесений одне питання, що стосується скасування необґрунтованого рішення міського голови щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в 3,5 рази.
Як повідомила прес-служба об'єднання "Демократичний Київ", на мітингу виступлять народні депутати України Микола Томенко, Анатолій Семинога (БЮТ), Олександр Беспалов ("Наша Україна"), а також Віталій Кличко (лідер однойменного Блоку в Київраді), депутати Київрада Михайло Бродський і Володимир Бондаренко. На мітингу планується "запустити в космос" мера Києва Леоніда Черновецького з одночасним приземленням тарифів на послуги ЖКГ.
Нагадаємо, на цьому тижні голова Антимонопольного комітету (АМКУ) Олексій Костусєв заявив про порушення (КМДА) процедури підвищення тарифів на послуги житлово-комунального господарства в Києві. Зокрема, індексація була проведена без погодження з АМКУ.
30 жовтня 2006 р. голова КМДА Леонід Черновецький підписав ряд розпоряджень, згідно яким з 1 грудня комунальні тарифи в Києві зростуть у середньому в 3,3 рази.
10 листопада 2006 р. Міністерство юстиції повідомило, що рішення КМДА про підвищення тарифів через їх несвоєчасну реєстрацію є недійсними. Із цього приводу 17 листопада 2006 р. заступник голови КМДА Анатолій Голубченко заявив, що влади Києва не мають наміру подавати документи на реєстрацію в Мін'юст.
Відзначимо, що ідею проведення дострокових виборів київського міського голови підтримує 36,6% киян. 52,7% киян вважають, що Черновецький виконує або намагається виконувати свої передвиборні обіцянки, 41% вважає, що не виконує.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас