Тимошенко: Янукович перешкоджаэ вступу Украъни у СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Янукович перешкоджаэ вступу Украъни у СОТ

Казна та Політика
204
Перебування Віктора Януковича у владі схоже з "тимчасовим загостренням хвороби перед видужанням", заявила Юлія Тимошенко під час дискусії на позачерговому засіданні Делегації ЄС у Комітеті міжпарламентського співробітництва між Україною і ЄС у Брюселі.
Зокрема, вона торкнулася політики нинішнього уряду щодо вступу України у Світову організацію торгівлі.
За її словами, уряд Януковича штучно створює перешкоди для вступу України у СОТ в терміни, які були визначені Президентом України Віктором Ющенко.
Як заявила Тимошенко, "здійснюється певний бартер із силами, які не зацікавлені у швидкому вступі України у СОТ". Так, з російської сторони нам пропонуються енергоносії, а ми - з української сторони - синхронізацію вступу у СОТ з Росією.
Лідер БЮТ заявила, що її політична сила рішуче виступає проти такої політики.
"Ми переконані, що темпи вступу України у СОТ повинні бути такими, як вони були заплановані після приходу до влади демократичного Президента і демократичних сил", - заявила Тимошенко, додавши, що питання вступу у СОТ буде головним тестом, який має пройти уряд Януковича для визначення того, рухаємося ми у вірному напрямку до демократії, або у зворотному.
Тимошенко висловила надію, що європейське співтовариство підтримає Україну в цей важкий період так, як підтримало її під час Помаранчевой революції.
Як повідомлялося раніше, 21 листопада лідер БЮТ прибула в Брюсель, де проведе низку зустрічей як лідер опозиції.
Учора відбулася її зустріч із Комісаром ЄС із зовнішніх відносин Бенітою Ферреро-Вальднер, на якій вони обговорили зовнішньополітичний курс і проблеми енергетичної безпеки України.
Також лідер БЮТ повинна зустрітися з Верховним представником ЄС Хав'єром Соланою, з головою групи соціалістів Європарламенту Мартіном Шульцем і президентом Європейської народної партії Вільфредом Мартенсом.
Під час візиту Тимошенко виступить у Центрі європейської політики з доповіддю: "Україна, чи залишиться майбутнє помаранчевим?"
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас