Грузія продовжує шукати альтернативні джерела поставок газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія продовжує шукати альтернативні джерела поставок газу

Енергетика
151
Грузія продовжує переговори з Азербайджаном та іншими партнерами щодо альтернативних поставках природного газу в республіку.
Про це заявив Міністр палива та енергетики Грузії Ніка Гілаурі. "Ми продовжуємо переговори з Азербайджаном, Туреччиною та корпорацією Шах-Деніз", - сказав він у середу після засідання уряду Грузії.
Міністр відмовився коментувати повідомлення деяких закордонних ЗМІ про те, що російський "Газпром" скоротить обсяги експорту газу в Азербайджан і, відповідно, офіційний Баку не зможе експортувати паливо в Грузію. Гілаурі відзначив: "Це якась стаття в якомусь журналі, і ніякого офіційного повідомлення про це не було. Я не буду це коментувати".
Нагадаємо, відповідно до домовленостей між Грузією і "Газпромом", вартість газу в 2006 році становить $110 за тисячу кубометрів. З 2007 року Росія запропонувала грузинському уряду природне паливо за новою ціною - $230 за тисячу кубометрів. Президент Грузії Михайло Саакашвілі вже заявив, що його країна не буде купувати в Російської Федерації газ за такою ціною.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас