Різке підвищення тарифів загрожує стабільності держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Різке підвищення тарифів загрожує стабільності держави

Казна та Політика
178
Глава підкомітету з питань житлово-комунального господарства (ЖКГ) Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і ЖКГ Олексій Кучеренко вважає різке підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги серйозною погрозою для стабільності України.
"Коли в державі тарифи підвищуються моментально в 2, 3, 4 рази - це є серйозною загрозою стабільності, адже держава такого ще не проходило", - сказав він журналістам на прес-конференції в Києві в середу.
Разом з тим глава підкомітету відзначив, що на сьогоднішній день в уряді немає однозначної думки щодо виходу зі сформованої ситуації в ЖКГ.
"Це однозначно сфера повноважень не тільки Кабінету міністрів України, хоча б тому, що різке підвищення тарифів на послуги ЖКГ відбувається саме на рівні місцевого самоврядування, що сьогодні практично відступає від загальнодержавної політики", - сказав Кучеренко.
Він також відзначив, що в цей час відсутні об'єктивні передумови для критики діючого уряду за загрозливий стан інфраструктури ЖКГ, тому що це загальна проблема.
Як повідомлялося, Рада національної безпеки та оборони (РНБО) України визнала незадовільним стан ЖКГ, що представляє потенційну небезпеку для життєдіяльності населення.
РНБО також визнав незадовільним виконання законів і нормативно-правових актів з питань ЖКГ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас