Київська влада роз'яснила умови надання субсидій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київська влада роз'яснила умови надання субсидій

Казна та Політика
171
Підвищення житлово-комунальних тарифів у Києві встановлене з правопорушеннями, заявив голова Антимонопольного комітету Олексій Костусєв. За його словами, київські чиновники допустили порушення методики і комітет рекомендуватиме мерії переглянути тарифи ще раз, але скасувати їх не зможе, бо не має права впливати на місцеве самоврядування.
Тим часом, київська міськдержадміністрація роз'яснила умови надання субсидій при нових тарифах. Їх не отримають сім'ї, що мають автомобіль, другу квартиру чи земельну ділянку. Схема отримання субсидій однакова для всіх громадян України.
За постановою Кабміну 1995-го року, якщо квартплата перевищує 20% від родинних доходів і у власності сім’ї немає авто чи землі – можна ставати в чергу на оформлення державної субсидії. Киянам, які отримали субсидію від держави, міська влада обіцяє компенсацію від 5 до 10 відсотків.
Ірена Кільчицька, заступник Київського міського голови: "Мы сейчас рассчитываем на то, что после повышения тарифов субсидии по оплате жилищных комунальных тарифов будут получать 250-300 тысяч семей и эти субсидии будут составлять от 300 миллионов гривен до 450 миллионов".
Міську субсидію зможуть отримувати приблизно 10% столичних мешканців. Інші 10 – дуже багаті люди, їм, вважають у мерії, платити за дорогі квартири буде не важко. Решті з нового року доведеться викладати 500-600 гривень. При середньому місячному сукупному доході родини у 3 тисячі гривень - квартплата стає важким тягарем. Для багатьох людей постане питання, чи платити взагалі, вважають опозиційні до Черновецького депутати.
Володимир Бондаренко, депутат Київради, фракція "Наша Україна": "Минулого року в Києві рівень заробітної плати зріс на 42%. Як можна підвищувати тарифи в 3,4 раза, якщо закон забороняє випереджати рівень доходності населення тарифами? Якщо в когось виникне проблема купити молоко дитині або одягнутися в пальто, то вони це зроблять, вони не будуть платити".
Механізму покарання неплатників у міської влади немає. Ірена Кільчицька каже, що можуть індивідуально відключати воду та світло. За її словами, нині найбільші боржники - люди, які мешкають в елітних новобудовах. Чи зможуть відключити воду там – мерія поки що не знає.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас