Чоновецький: Фракція "Наша Україна" столичний бюджет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чоновецький: Фракція "Наша Україна" столичний бюджет

Казна та Політика
261
Керівники фракції "Наша Україна" у Київраді пограбували міський бюджет на сотні млн грн. Про це заявив мер Києва Леонід Черновецький після засідання опозиції в Київраді.
За його словами, він найближчим часом збирається розповісти про розкрадання керівниками фракції "Наша Україна" у Київраді на підставі конкретних фактів і цифр.
За словами Черновецького, сьогодні проти нього об'єдналися необ”еднанні сили - це керівники "Нашої України", лідер БЮТ Юлія Тимошенко, депутат від БЮТ у Київраді Михайло Бродський та "один із претендентів на пост мера".
На думку Черновецького, представники "Нашої України" у Київраді незадоволені тим, що він ініціював перевірку роботи підприємства "Київпідземдорбуд". Черновецький заявив, що керівники "Нашої України" у Київраді одержували на свій рахунок від підприємства сотні млн грн.
Крім того, на думку Черновецького, "Наша Україна" протестує проти його дій, тому що він "відриває її керівників від корита з бюджетними грішми".
Як відомо, учора опозиційні фракції в Київраді - представники партій БЮТ, "Наша Україна" і блоку Віталія Кличко - підписали "Декларацію принципів співробітництва демократичних сил у Київраді". Відповідно до неї дії мера Києва Леоніда Черновецького, секретаря Київрада Олеся Довгого і виконавчого органа Київрада (КМДА) свідчить про тиск на депутатів, порушенні регламенту Київради, а також про спробу перетворити представницький орган киян в "мовчазного виконавця" київського керівництва.
Серед основних пунктів декларації - скасування рішення про збільшення тарифів на житлово-комунальні послуги, ліквідація монополіста "Київенергохолдинг". Крім того, у декларації мова йде про впровадження прозорої процедури в розпорядженні земельними ділянками в Києві.
Також, відповідно до декларації, опозиція спробує не допустити втрати київською територіальною громадою контролю над банком "Хрещатик" і монополістами "Київенерго", "Київводоканал" та "Київгаз".
Протестуючи проти Черновецького, начальник Головного управління Київської міської державної адміністрації (КМДА) з питань регуляторної політики та підприємництва Віктор Білич і начальник Головного управліненя КМДА з питань взаємодії зі ЗМІ та зв'язкам із громадськістю Олександр Черников, учора звільнилися зі своїх посад.
Нагадаємо, з 1 грудня в Києві тарифи на житлово-комунальні послуги, холодну, гарячу воду та водовідвід будуть підвищені в 3-3,4 рази. Тим часом Кабінет міністрів вважає підвищення тарифів у Києві обґрунтованим, адже вони не переглядалися в столиці з 1999 рок.у
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас