Акції US Steel зросли ще на 3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції US Steel зросли ще на 3%

Фондовий ринок
64
Акції американської US Steel знову зросли у понеділок через зростаючі очікування, що вона може стати об'єктом для поглинання з боку "Северсталі" (РТС: CHMF) або іншої сталевої компанії, повідомляє агентство Bloomberg.
Акції US Steel злетіли в понеділок на 3,1%, до $72,75, після росту в п'ятницю на 9%.
Після повідомлення про купівлю групою "Евраз" Oregon Steel Mills виросли і паперу інших металургійних компаній США: AK Steel - на 3,5%, IPSCO - на 6%.
Аналітик Bank of America Куні Чен написав у понеділок в аналітичному звіті, що вважав би логічним альянс "Северсталі" і US Steel, з огляду на глобальні амбіції російської компанії.
Як можливі об'єкти для купівлі аналітиками розглядаються і AK Steel, і виробник труб IPSCO (остання є прямим конкурентом Oregon на ринку США).
Акції Oregon виросли на 8,2%, до $63,77 ("Євраз" купує акції американської компанії за ціною $63,25 за папір, ця ціна є премєю в 22,3% до тримісячної середньої ринкової ціни або 30,3% - до річного).
"Комерсант" написав у п'ятницю, що консолідація в російській металургії може початися з об'єднання "Северсталі" і активів Алішера Усманова - "Газметалла" і "Металлоінвеста", а наступним кандидатом на злиття із цією новою компанією може стати US Steel, інтерес до якої проявляє власник "Северсталі" Олексій Мордашов.
US Steel має капіталізацію більш ніж в $8 млрд. Американські аналітики вважають, що зараз до неї активно придивляються деякі глобальні гравці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас