"Нафтогаз" продовжить постачання природного газу у Польщу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" продовжить постачання природного газу у Польщу

Енергетика
115
Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" продовжить поставляти природний газ у південно-східні райони Польщі газопроводом Устилуг (Волинська обл.) - Хрубешув (Польща), повідомив міністр палива та енергетики України Юрій Бойко.
Глава Мінпаливенерго додав, що українська сторона ініціює збільшення завантаження цього газопроводу. "Я кілька разів пропонував польській стороні, щоб вони розширили ці поставки", - сказав Бойко.
"Нафтогаз України" почав експортувати природний газ у Польщу газопроводом Устілуг - Хрубешув в 2005 році.
Українська сторона під час засідання українсько-польської міжурядової комісії з питань економічного співробітництва, що відбулося в Києві 13-14 листопада, підтвердила намір поставити газопроводом Устілуг - Хрубешув в 2006 році 6 млн куб. м природного газу.
Відповідаючи на запитання, чи не буде "Нафтогаз України", поставляючи газ у Польщу, порушувати Угода про врегулювання відносин у газовій сфері від 4 січня 2006 року, глава Мінпаливенерго відповів: "Об'єм поставок незначний. Я думаю, що ми з російською стороною якось погодимо, що відступимо на цей об'єм від угоди".
Угодою визначено, що "Нафтогаз України" з 1 січня 2006 року не експортує природний газ, що надійшов з Російської Федерації.
Газопровід Устілуг - Хрубешув було введено в експлуатацію у вересні 2005 року з метою газифікації південно-східних районів Польщі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас