До приватизації пропонуються об"єкти на суму 5 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До приватизації пропонуються об"єкти на суму 5 млрд грн

Фондовий ринок
115
Сумарна вартість належних приватизації в 2007 році об'єктів державної власності, включених у поданий у Верховну Раду орієнтовний перелік, становить не набагато більше 5 млрд грн, повідомив заступник глави Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації, народний депутат Олександр Бондар під час сьогоднішнього засідання комісії.
Він також відзначив, що Фонду держмайна не вдасться виконати план з надходженнях від приватизації в наступному році (10 млрд грн) за рахунок реалізації держоб”єктів разом із земельними ділянками. За його словами, для продажу держоб”єктів із земельними ділянками необхідно спеціальний підготовчий період, щоб включити у статутний фонд підприємства вартість приватизованої землі.
"У наступному році Фонд не встигне зробити відповідну підготовку", - відзначив Бондар. На його думку, уряд, як і прогнозувалося раніше, намагатиметься виконати план з надходженнь, виставляючи об'єкти, яких сьогодні немає в списку.
У той же час, заступник голови Фонду держмайна Дмитро Парфененко відзначив, що тільки номінальна вартість включених в орієнтовний перелік об'єктів становить 7,7 млрд грн.
За його словами, проект програми приватизації на 2007 рік передбачає, що приватизовані об'єкти будуть виставлятися на відкритих торгах, що також повинне сприяти збільшенню надходжень від приватизації.
15 листопада у Верховній Раді був зареєстрований внесений Кабінетом міністрів України проект закону "Про орієнтовний перелік об'єктів права державної власності, які підлягають приватизації в 2007 році", у який були включені більше 500 об'єктів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас