Казахстан підписав угоди про вступ у СОТ з 16 країнами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан підписав угоди про вступ у СОТ з 16 країнами

Казна та Політика
72
Казахстан підписав угоди про вступ у Світову організацію торгівлі (СОТ) з 16 країнами, говориться в повідомленні прес-служби уряду республіки.
Відповідно до прес-релізу, питання вступу Казахстану у Світову організацію торгівлі обговорювалися в середу в Астані на нараді в уряді під головуванням прем'єр-міністра Даніала Ахметова.
Протягом останніх двох місяців урядова робоча група провела двосторонні та багатобічні переговори із шістьома країнами-членами СОТ: США, Канадою, Бразилією, Тайванем, Швейцарією, Австралією, а також з Європейським Союзом з ряду питань у сфері на казахстанський ринок товарів і послуг.
Під час наради Ахметов, зокрема, відзначив, що після недавнього візиту президента країни Нурсултана Назарбаєва в США "багато питань щодо переговорів із цією країною були зняті", сказано в повідомленні.
Разом з тим залишається ряд складних питань у переговірному процесі з Європейським Союзом, зокрема, пов'язаних із правилами в'їзду і тимчасового перебування іноземних осіб на території Казахстану.
Крім того, є низка проблем, що стосуються телекомунікаційних і енергетичних послуг. "Приміром, виникли заперечення (з боку Казахстану) із приводу можливості застосування на території Казахстану послуг телеоператорів і прямого доступу до казахстанських телеканалів супутникового зв'язку інших країн без відповідного дозволу", - повідомляється в прес-релізі.
На засіданні також обговорювалися вимоги окремих країн - членів СОТ про приєднання Казахстану до угоди щодо застосуванню санітарних і фітосанітарних захоів, з дотримання торговельних прав імпортерів, поетапному скасуванню експортних мит на лом і відходи чорних металів, скасуванню пільгового режиму із сплати ПДВ для виробників сільськогосподарської продукції та інших.
"Заслухавши інформацію, прем'єр-міністр у цілому дав позитивну оцінку діяльності робочої групи, - відзначається в прес-релізі. - Разом з тим Ахметов покритикував роботу деяких міністерств і відомств, що не проявляють активну роль у виробленні позицій з ряду проблемних питань".
"Глава уряду дав конкретні доручення у двотижневий строк підготувати пропозиції щодо кожного напрямку переговірного процесу. При цьому одній з концептуальних було назване завдання з надання механізму внутрішнього регулювання видачі дозволів на в'їзд у країну іноземного працівника", - відзначає прес-служба.
Як повідомлялося раніше, казахстанські влади сподіваються на завершення всіх двосторонніх переговорів з питань вступу республіки у СОТ до кінця поточного року або в першому півріччі 2007 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас