"Газпром" планує газифікувати Сахалін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" планує газифікувати Сахалін

Енергетика
76
Заступник голови правління відкритого акціонерного товариства "Газпром" Олександр Ананенков і губернатор Сахалінської області Іван Малахів підписали Договір про газифікації регіону.
Як повідомляє прес-служба "Газпрому", генеральна схема газопостачання і газифікації Сахалінської області стане складовою частиною генеральної схеми газифікації Далекосхідного федерального округу.
"Відповідно до одним з основних принципів, закладених у Східній програмі, розвиток сахалінського центра газовидобутку здійснюється в першочерговому порядку.
Пріоритетне забезпечення природним газом споживачів Далекого Сходу, у тому числі Сахаліну, є головним завданням", - підкреслив Ананенков у ході свого візиту на Далекий Схід.
Сахалінська область (Російська Федерація) є перспективним центром газовидобутку, що обумовлено наявністю значних підтверджених запасів нафти і газу, а також вигідним географічним положенням регіону - близькістю до потенційних споживачів у країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону і США.
У цей час рівень газифікації Сахалінської області природним газом становить 9%.
У цей час "Газпром" не поставляє газ споживачам Сахалінської області. У планах компанії підготовка в регіоні власної ресурсної бази, формування і розвиток газотранспортної системи "Сахалін-Хабаровськ-Владивосток", здійснення надійної системи газопостачання регіонів Далекого Сходу.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас