З 2007 року в Україні введуть оподаткування новацій? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 2007 року в Україні введуть оподаткування новацій?

Казна та Політика
362
Верховна Рада має намір затвердити податкові нововведення, які набудуть чинності з 2007 року. За прийняття в першому читанні законопроекту "Про внесення змін у деякі закони України з питань оподатковування" проголосувало 242 депутатів, при мінімально необхідних 226.
Зокрема, параламент має намір обмежити право платників на використання вексельної форми розрахунків з ПДВ при імпорті, передбачивши її тільки для товарів виробничого призначення.
Як податковий стимул реалізації інвестиційних проектів у ВЕЗ і ТПР передбачена відстрочка зобов'язань з податку на прибуток у рамках інвестиційного податкового кредиту при цільовому використанні цих коштів.
З метою стимулювання модернізації підприємств у ВЕЗ і ТПР Рада має намір звільнити від сплати мита везення обладнання і комплектуючих до нього.
Рада також має намір дозволити суб'єктам ВЕЗ надавати Митниці векселя на суму ввізного мита і ПДВ на строк до 90 днів з їх погашенням при вивозі готової продукції за межі України (цей порядок не поширюється на ввещення підакцизних товарів і товарів сільськогосподарської групи - з кодом 1-24 зовнішньоторговельної номенклатури).
Верховна Рада має намір підвищити ставку акцизного збору на пиво з 0,27 до 0,31 гривні/літр.
Парламентарії також мають намір підвищити пільгову ставку акцизного збору на бензини моторні смесевые з добавками на основі биоэтанола з 30 до 42 євро за 1000 кг.
Також, планується збільшити з 3% до 12% податок на виплати страховиків-резидентів страховикам і перестрахувальникам-нерезидентам, які не мають необхідний рейтинг фінансової надійності.
Крім того, парламент має намір до 1 січня 2008 року звільнити від податку на додану вартість операції по поставці відходів і лома чорних металів, у тому числі імпорт таких товарів.
У той же час, Рада виступає за те, щоб до 1 січня 2008 року звільнити від оподатковування дивіденди для фізосіб, що нараховують юридичними особами - резидентами.
Нагадаємо, Кабмін розробив цей законопроект відповідно до домовленостей з Верховною Радою про винесення всіх податкових нововведень із тексту законопроекту про держбюджет на 2007 і внесенні їх Кабміном у вигляді окремого законопроекту.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас