КМДА не виключає ще одного підвищення тарифів на комунальні послуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА не виключає ще одного підвищення тарифів на комунальні послуги

Казна та Політика
161
Перший заступник голови Київської міськадміністрації Анатолій Голубченко не виключає в 2007 році ще одного підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в зв’язку зі збільшенням вартості імпортованого в Україну газу до $130 за тисячу м куб.
На прес-конференції сьогодні у Києві він наголосив, що в такому разі підвищення відбуватиметься за методикою, яка буде затверджена законом.
За його словами, Кабінет міністрів нині розробляє методику, яка буде подана як законопроект на затвердження до Верховної Ради. "І ні до однієї місцевої влади питань не буде, адже працюватиме закон", - наголосив Голубченко.
Він заявив, що після підвищення тарифів у Києві з 1 грудня вони будуть не найвищі в Україні. При цьому він наголосив, що якщо такого підвищення не відбудеться, то з міського бюджету на дотацію житлово-комунальним організаціям необхідно буде виділити 3 млрд грн.
При цьому Голубченко підкреслив, що в Києві запровадять власну систему субсидій. Зокрема, якщо по всій Україні субсидії виплачуватимуть тим, у кого сума платежів перевищуватиме 20% від сукупного доходу родини, а для самотніх пенсіонерів, - понад 15%, то в Києві цей поріг встановлено відповідно в 15 і 10%. Для цього з міського бюджету виділять від 350 до 500 млн грн.
Начальник головного управління соцзахисту Київської міськадміністрації Сергій Бичков зазначив, що в Києві субсидії оформлятимуть в найкоротший термін, а тим, хто їх вже отримує, зроблять автоматичний перерахунок.
Яструбинський повідомив, що за новими тарифами на місяць у Києві загальна сума комунальних платежів, крім електроенергії, становитиме 200,3 млн грн, тоді як за старими тарифами ця сума наразі становить 67,3 млн грн. Основну частину коштів, отриманих від підвищення тарифів, спрямують на погашення вартості газу. Водночас, за його словами, підвищення тарифів не дасть можливості направляти значні суми на модернізацію міського господарства. Зокрема, на капітальний ремонт системи водопостачання і каналізації буде виділено 70 млн грн, частина яких піде на встановлення приладів обліку в житлових будинках.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас