Комунальні тарифі в Києві таки підвищаться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комунальні тарифі в Києві таки підвищаться

Казна та Політика
504
Київ не повинен реєструвати рішення про підвищення тарифів у Міністерстві юстиції. Про це заявив начальник Головного управління КМДА з питань цінової політики Василь Яструбинський.
«Київська міськдержадміністрація - це виконавчий орган місцевого самоврядування. Підвищення тарифів було введено в більшості областей України, і, за нашим даними - а ми провели спеціальний моніторинг - жодна область їх не реєструвала. Принаймні, обласні центри не реєстрували», - сказав Яструбинський.
За його словами, рішення органів самоврядування не мають потреби в реєстрації в органах юстиції (згідно ст. 28 Закону «Про органи місцевого самоврядування в Україні»). Тому тарифи в столиці будуть підвищені.
Яструбинський нагадав, що в 2004 році Мін'юст уже скасував рішення КМДА про підвищення тарифів на проїзд у метрополітені, мотивуючи це тим, що відсутня методика підвищення тарифів.
Прес-секретар Міністерства юстиції України Лія Єльченко повідомила, що мерія може встигнути зареєструвати рішення до 1 грудня.
«Однак схоже, що в КМДА взагалі не збираються подавати документи на реєстрацію. А даремно, адже в такому випадку платіжку на «комуналку» за грудень можна буде сміло заперечити в суді», - резюмувала Єльченко.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас