Мінпромполітики пропонує ввести індикативні ціни на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпромполітики пропонує ввести індикативні ціни на газ

Енергетика
110
Міністерство промислової політики України пропонує з початку 2007 року ввести індикативні ціни на природний газ для підприємств хімічної промисловості, повідомив міністр промислової політики Анатолій Головко на прес-конференції у вівторок.
Як пояснив міністр, з урахуванням того, що в собівартості продукції хімічних підприємств (Одеський припортовий завод, "Стірол", "Рівнеазот", "Дніпроазот") частка газу становить 80-82%, їх рентабельність при ціні $130 за 1 тис. куб м газу знизиться "для когось - на 20%, для когось - на 2%, але всі ці підприємства стануть збитковими".
За словами Головко, Мінпромполітики пропонує встановити ціну на газ для хімпідприємств залежно від ціни, за якою вони реалізують свою продукцію.
"За основу хочемо взяти індикативні ціни на продаж продукції, з Міністерством економіки будемо відслідковувати ціну, за якою можемо продавати продукцію цих експортно-орієнтованих підприємств і потім - визначатися із ціною на газ", - сказав міністр.
За його словами, ціна газу може коливатися залежно від ціни продажу продукції хімпідприємств, але повинна бути менше $130 за 1 тис. куб м. і орієнтовно становити біля $110 за 1 тис. куб. м.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас