ФДМ підготував перелік підприємств для продажу 2007р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ підготував перелік підприємств для продажу 2007р.

Енергетика
240
Міністерство промислової політики України разом з Фондом держмайна (ФДМ) підготували орієнтовний перелік об'єктів приватизації, що підлягають продажу в 2007 році.
Як повідомляється в прес-релізі міністерства, у перелік планується включити близько 160 підприємств, що мають державну частку і входять у сферу управління Мінпромполітики.
Як відзначається в прес-релізі, у перелік, зокрема, увійшли ВАТ "Білоцерківський завод гумовотехнічних виробів" (ГТВ), ВАТ "Росава" (обоє - Біла Церква Київської обл.), ВАТ "Содовий завод" (Слов'янськ Донецької обл.), ВАТ "Оріана" (Калуш Івано-Франківської обл.), ВАТ "Барвник" (Рубіжне Луганської обл.). ВАТ "Акціонерна компанія "Свема" (Шостка Сумський обл.), ВАТ "Завод напівпровідників" (Запоріжжя), ВАТ "Завод "Ленінська кузня" (Київ).
Як повідомлялося, з метою виконання плану надходжень коштів у держбюджет від приватизації в 2007 році бюджетний комітет Верховної Ради рекомендував парламенту доручити уряду переглянути перелік підприємств, що підлягають продажу в наступному році, і доповнити його більш привабливими об'єктами.
Законопроектом про держбюджет на 2007 рік передбачені надходження від приватизації в розмірі 10 млрд грн.
За словами заступник голови ФДМ Дмитра Парфененко, усього Фонд розташовує 1201 пакетом акцій, які можуть бути виставлені на продаж. При цьому 600 з них включені в перелік для продажу в 2006 році, ще 500 - у перелік на 2007 рік. Інші 100 пакетів обтяжені. У них входять такі інвестиційно привабливі об'єкти, як "Укртелеком", "Нафтохімік Прикарпаття", НПК "Галичина", Одеський припортовий завод.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас