На Вінниччині підприємства "записують" у банкрути — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Вінниччині підприємства "записують" у банкрути

Казна та Політика
77
Процедуру визнання банкрутами економічно активних підприємств, що нарощують борги із заробітної плати своїх працівників, має намір ініціювати Вінницька обласна державна адміністрація. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба Вінницької ОДА.
Банкрутство буде ініційовано через судові позови з боку Пенсійного фонду, Державної податкової адміністрації, а також Федерації профспілок.
Такі заходи дозволять припинити випадки, коли паралельно діючому підприємству, що має борги із зарплати, створюється нове, і на нього переоформляються всі активи підприємства-боржника. У результаті працівники підприємства не можуть взагалі отримати зарплату. На жаль, поки наше законодавство дозволяє просто списувати борги підприємства-банкрута, у тому числі і з зарплати.
В цілому на початок цього місяця підприємства Вінницької області не виплатили своїм працівникам 41,06 млн. гривень. З них 6,91 млн. - заборгували економічно активні підприємства, а 19,195 млн. гривень - неактивні. І ще 4,955 млн. гривень - підприємства-банкрути.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас