Перші біржові торги газом в РФ пройдуть 22 листопада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перші біржові торги газом в РФ пройдуть 22 листопада

Енергетика
62
Перша торговельна сесія продажу газу на російській біржі пройде 22 листопада 2006р. у рамках експерименту з реалізації газу на електронній торговельній площадці. Про це повідомляє прес-служба ТОВ "Міжрегіонгаз" (затверджено Мінпроменерго РФ як біржова площадка).
Як повідомив заступник генерального директора "Міжрегіонгазу" Ігор Дмитрієв, торговельна сесія із продажу газу (з поставкою в грудні 2006р.) на Балансових пунктах: КС "Ягельна" - 10:00 - 12:00 мск, КС "Надим" - 13:00 - 15:00 мск, КС "Вингапурівсткая" - 16:00 - 18:00 мск.
Друга торговельна сесія з цих же балансових пунктів (з поставкою газу на січень 2007р.), за планами, відбудеться 15 грудня ц.р.
Нагадаємо, глава Мінпроменерго РФ Віктор Христенко підписав наказ про затвердження "Міжрегіонгазу" (дочірнє підприємство Газпрому) як організацію, яка здійснює проведення експерименту з біржової торгівлі газом 26 жовтня ц.р.
Відповідно до постанови уряду РФ від 2 вересня 2006р. про проведення експерименту із продажу газу за вільними цінами з використанням біржових технологій, частки участі в експериментальних торгах Газпрому і незалежних виробників будуть рівні і складуть до 5 млрд куб. м газу. Обсяг газу, реалізований Газпромом за вільними цінами, не може перевищувати обсяги газу, реалізовані незалежними виробниками.
При цьому продаж газу за вільними цінами здійснюється за умови виконання раніше укладених договорів. З метою спрощення процедури продажу газу незалежними виробниками Газпром і організатор торгів зобов'язані до початку продажу погоджувати вільні потужності єдиної системи газопостачання з основних напрямків транспортування, а також гарантувати доступ до них незалежних організацій. Тим часом, за прогнозами Мінпроменерго, уже протягом 2007р. цей обсяг торгів газом у середині країни за вільними цінами може вирости до 30 млрд куб. м.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас