Фельдман: Заборона на автономне опалення порушення прав українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фельдман: Заборона на автономне опалення порушення прав українців

Енергетика
717
Заборона Кабінету Міністрів на встановлення автономних систем опалення в будинках - це порушення прав громадян України. Таку думку висловив народний депутат Олександр Фельдман.
На думку Фельдмана, подібні заборони завдадуть шкоди не тільки правам людей на самостійний вибір якості житлово-комунальних послуг, але й загальмують розвиток самоорганізації на місцях. «Це удар нанесений рухові, що зароджується, власників багатоквартирних будинків, це удар по голові деяким людям, які вирішили не залежати від ЖЕКів і від сваволі місцевих комунальних монополій», - переконаний народний депутат.
До того ж, відзначив він, ці заходи ніяк не співпадають з курсом на підвищення побутового енергозбереження. «Чому люди повинні платити не за реально спожиті послуги, а за кілометри іржавих труб, які гріють землю?» - задається питанням Фельдман.
Фельдман вважає, що подібне рішення викликане тим, що будь-які реформи в Україні влада звикла проводити винятково за рахунок населення. «Чиновники злякалися, що люди після підвищення тарифів почнуть масово «посилати подалі» ЖЕКи і переходити на автономні системи життєзабезпечення. Адже не секрет, що місцеві комунальні монополії одержують солідні прибутки від продажу фіктивних послуг: гарячої води, що дається з великими перебоями; батарей, які ледве гріють; освітлення під'їздів, у яких немає навіть лампочок», - відзначив народний депутат.
За словами Фельдмана, перехід людей до індивідуальної відповідальності за якість свого життя - потрібно тільки привітати і стимулювати на державному рівні.
«Краще б держава допомагала встановлювати індивідуальні лічильники в будинках, надавало кредитні пільги для установки автономних систем опалення та ремонту труб у під'їздах, а також заохочувало створення незалежних асоціацій власників житла. Це й були б реальні реформи в ЖКГ», - заявив Фельдман.
Як відомо, раніше, Кабінет Міністрів ввів заборону на встановлення автономних систем опалення в будинках і квартирах. За словами Віце-прем'єра з питань ЖКГ Володимира Рибалки - в Україні немає законодавчої бази, яка б регулювала самостійний обігрів житла.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас