Польща заблокувала переговори Росії з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща заблокувала переговори Росії з ЄС

Енергетика
181
Польща відмовилася зняти вето з рішення про початок переговорів між ЄС і Росією про висновок нової Угоди про партнерство та співробітництво.
Як повідомляється, на засіданні глав МЗС ЄС у понеділок Польща відмовилася зняти вето з рішення про початок переговорів між ЄС і Росією. Єврокомісія закликала зняти вето з початку процесу вироблення нової Угоди про партнерство з Росією.
Польща має намір блокувати переговори з цього документу доти, поки Росія не ратифікує Енергетичну хартію - документ, що президент Росії Володимир Путін неодноразово називав неприйнятним. Таку безкомпромісну позицію розділяють країни Балтії, і це означає, що в ЄС назрів розкол з «російського питання»
Ключовий аспект співробітництва - «енергетичне партнерство». Його рамки повинні бути зафіксовані навесні 2007 року на енергосаміті ЄС і його партнерів в галузі енергетики в Берліні. Крім того, характер відносин з Росією повинен бути прописаний у спеціальній рамковій угоді, що прийде на зміну діючій угоді про партнерство та співробітництво ЄС-РФ, підписаному в червні 1994 року (набутило чинності в грудні 1997 року строком на десять років).
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас