Білоруси нацвалюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білоруси нацвалюту

Валюта
72
Внески населення Білорусії в національній валюті в білоруських банках у січні-жовтні збільшилися майже на 1,5 трлн. білоруських рублів, або на 40,3%.
Як повідомляє прес-центр Національного банку Білорусії, депозити в іноземній валюті за цей період зросли майже на $195 млн., або на 22,6%. На початок листопада внески громадян у національній валюті досягли понад Br 5,1 трлн., в іноземної - майже $1,1 млрд.
У банках впроваджуються нові інструменти залучення заощаджень населення, удосконалюються діючі види послуг. Це також сприяє зростання депозитів, особливо із тривалими строками розміщення коштів: підвищений рівень прибутковості, фіксована процентна ставка в період дії внеску, можливість його поповнення і капіталізація відсотків. Незважаючи на зменшення ставки рефінансування з 1 червня нинішнього року до 10,5% річних, рівень процентних ставок з внесків в Br як і раніше перекриває як темпи інфляції, так і прибутковість з заощаджень у ВКВ.
Основними напрямками грошово-кредитної політики Республіки Білорусь на 2006 рік приріст всіх депозитів фізичних осіб у перерахуванні на національну валюту передбачений у розмірі Br 1,5-1,9 трлн., або на 29-34%. За десять місяців карбованцеві і інвалютні внески громадян збільшилися майже на Br 1,9 трлн.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас