Мерія оцінить "Київенерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мерія оцінить "Київенерго"

Фондовий ринок
167
Головне управління комунальної власності Київської міськдержадміністрації (КМДА) оцінить майно, що використається енергопостачальною компанією «Київенерго». Конкурс з відбору оцінювача запланований на 24 жовтня.
За словами начальника головного управління комунальним майном КДМА Анатолія Чуба, оцінці підлягають майнові комплекси ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, сміттєспалювального заводу «Енергія», а також філії «Київенерго» - «Теплові мережі», «Житлотеплоенерго», «Теплові розподільні мережі», «Кабельні мережі»....
Таким чином, КМДА проведе оцінку 43,8 тис. одиниць основних коштів, зокрема, 1947 об'єктів нерухомості загальною площею 706,1 тис. кв. м. За інформацією КМДА, це планова оцінка майна.
Деякі депутати Київрада вважають, що це робиться з метою продажу деякого майна в майбутньому. «Це робиться для того, щоб потім потихеньку все приватизувати», - вважає депутат Київрада, що побажала залишитися неназваним. За його словами, у вересні Київрада вирішила створити комунальне підприємство «Київтеплоенерго», на баланс якого будуть переведені права на володіння і користування майном, що належить територіальній громаді міста. «Це рішення, по суті, припиняє право компанії «Київенерго» на її майно, для цього й проводиться оцінка», - вважає депутат.
Також Київрада вирішила питання дія договору між «Київенерго» і Київміськдміністрацією від 2001 року про реформування енергетичного комплексу до 1 січня 2007 року на умовах безоплатного володіння та користування об'єктами комунальної власності. Чуб заперечує обвинувачення. «Такі обвинувачення викликають у мене сміх, це звичайна планова оцінка», - говорить він.
Нагадаємо, на зборах акціонерів «Київенерго» 10 жовтня, питання про легітимності якого дотепер не закрите, пройшла зміна спостережної ради. Членами ради компанії тепер є секретар Київрада Олесь Довгий та Анатолій Чуб, під опікою якого й перебуває «Київенерго».
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас