Необхідно поставити крапку щодо відшкодування ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Необхідно поставити крапку щодо відшкодування ПДВ

Казна та Політика
156
Прискорити процедуру відшкодування податку на додану вартість промисловим підприємствам-експортерам Вінниччини закликав Державну податкову адміністрацію України голова Вінницької ОДА Олександр Домбровський. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба Вінницької ОДА.
Половина експорту регіону здійснюється промисловими підприємствами. Вони працюють за заздалегідь визначеними схемами, які не змінювалися вже багато років. Середньомісячний рівень відшкодування ПДВ у Вінницькій області скоротився з 12 млн. гривень у першому півріччі до 1-1,2 млн. гривень у вересні-жовтні, - говориться у повідомленні.
Термін повернення ПДВ таким підприємствам не повинен перевищувати трьох місяців. У іншому випадку доведеться «бити у всі дзвони» . „Інакше такими діями ми можемо за 2-3 місяці покласти на лопатки всю економіку області, на відновлення якої буде потрібен не один рік», - переконаний губернатор області.
Він розповів, що розмір невідшкодованого ПДВ підприємствам області виріс з 44 млн. грн. (у червні) і вже досягнув 72 млн. гривень. Домбровський також закликав підприємців області не звертатися за послугами до посередників, які пропонують прискорити процес повернення ПДВ за винагороду.
«Ми разом із представниками правоохоронних органів мусимо поставити крапку в питанні повернення ПДВ за допомогою механізму відкатів», - підкреслив губернатор.
Як уже повідомлялось, Віктор Ющенко доручив СБУ, Міністерству внутрішніх справ і Генеральній прокуратурі перевірити, наскільки обґрунтовані заявки підприємств на відшкодування їм податку на додану вартість.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас