Україна має намір підняти ціну на експортовану електроенергівю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має намір підняти ціну на експортовану електроенергівю

Енергетика
137
Україна має намір переглянути контракти щодо експорту електроенергії вбік підвищення ціни, повідомив міністр палива та енергетики України Юрій Бойко.
"Зараз переглядаються контракти, і ми будемо працювати зі своїми партнерами на збільшення ціни", - сказав він.
При цьому міністр відзначив, що експортні поставки електроенергії будуть здійснюватися за ціною не нижче, тої яка склалася на Оптовому ринку електроенергії.
"Україна не збирається нікого субсидувати. Запевняю вас, експорт буде здійснюватися за ціною не нижче нашого оптового ринку (4 центи)", - сказав він.
Бойко також відзначив, що в країнах-імпортерах української електроенергії Україна веде пошук не просто посередників у транспортуванні енергії, а компаній, що здійснюють інвестиційну діяльність, які є потенційними партнерами з спільних інвестиційних проектів.
Нагадаємо, Україна експортує електроенергію з Бурштинської ТЕС у Молдову, Словаччину, Польщу, Угорщину, Румунію. Крім того, починаючи із січня п.р.украинская електроенергія експортується в Білорусію, а з листопада 2006 року відновлені поставки в Росію.
Експорт електроенергії здійснюється "Укрінтеренерго", що закуповує її на оптовому ринку електроенергії за встановленим Національною комісією регулювання електроенергетики тарифом.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас