США та РФ 18 листопада можуть заявити про завершення переговорів з СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США та РФ 18 листопада можуть заявити про завершення переговорів з СОТ

Казна та Політика
90
Росія і США 18 листопада під час зустрічі президентів двох країн Володимира Путіна і Джорджа Буша можуть оголосити про завершення двосторонніх переговорів із вступу Росії у Світову організацію торгівлі (СОТ).
Сторонам вдалося погодити формулу політичного рішення проблеми. Джерело в держдепартаменті США, знайоме з ходом переговорів, заявило: "У принципі питання закрите, хоча сигара ще не викурена".
Побічно теза про фактичне завершення переговорів підтвердив глава Мінекономрозвитку Герман Греф, пояснивши, що "на переговорах досягнуть значний прогрес". За версією російських джерел, днями глава держдепартаменту США Кондоліза Райс і глава МЗС Росії Сергій Лавров домовилися "поздоровити один одного із завершенням переговорів у Ханої".
На 18 листопада призначена зустріч президентів РФ і США на саміті АТЕС у столиці В'єтнаму Ханої.
Підписання угоди зі США не зніме для Москви всіх перешкод на шляху у СОТ: для вступу вона змушена буде підтвердити договори із Грузією та Молдавією, а щоб новий торговельний режим заробив на території США, Конгрес повинен скасувати діючі у відношенні Росії обмеження.
Як повідомлялося, Греф сказав у четвер, що вважає за можливе завершити всі двосторонні переговори з питань приєднання Росії до СОТ до кінця року. "Цього року можливе завершення всіх двосторонніх переговорів", - заявив він журналістам у середу в Пекіні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас