Рибак занепокеоєний ситуацією з розрахунками за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рибак занепокеоєний ситуацією з розрахунками за газ

Енергетика
149
Віце-прем'єр-міністр України, міністр будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства Володимир Рибак стурбований зниженням рівня розрахунків підприємств ТКЕ за спожитий природний газ, що спостерігається в останні дні. Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції.
«Якщо на 15 жовтня заборгованість теплопоставляющих підприємств за спожитий з початку 2006 року природний газ склала близько 444 млн. грн., а рівень розрахунків у Україні - 75%, то на 8 листопада заборгованість склала вже близько 632,8 млн. грн. при рівні розрахунків - 68%», - відзначив віце-прем'єр-міністр.
Тему тарифної політики Рибак торкнувся окремо, відзначивши, що з 27 регіонів еконоіично обґрунтовані тарифи введені в 10 регіонах на послуги водопостачання і водовідвід, в 22 регіонах - на теплопостачання.
Він повідомив, що в 2006 році були переглянуті тарифи: на водопостачання і водовідвід в 20 містах обласного значення, на теплопостачання - в 21 місті обласного значення, на зміст житлового фонду в 14 обласних центрах.
«Такий підхід органів місцевого самоврядування до тарифної політики в галузі приведе до зростання заборгованості в зарплаті працівникам підприємств, за природний газ, електроенергію. Підприємства не зможуть оплачувати і одержувати ліміти на газ, що спричинить різке погіршення якості послуг, неплатежі споживачів послуг, ріст збитковості підприємств», - вважає чиновник.
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас