"Газпром" головий прийняти активи більруської ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" головий прийняти активи більруської ГТС

Енергетика
104
"Газпром" (РТС: GAZP) готовий прийняти активи білоруської ГТС у залік поставок газу в Білорусію в 2007 році за європейськими цінами, говориться в прес-релізі "Газпрому" за підсумками зустрічі голови правління російської компанії Олексія Міллера і генерального директора ВАТ "Белтрансгаз" Дмитра Казакова.
У прес-релізі "Газпром" підтверджує намір перейти на відповідний європейському рівень цін для Білорусії з 2007 року. Поряд із цим "з ініціативи білоруської сторони оцінку вартості об'єктів газотранспортної системи Білорусії проводить банк ABN Amro. Передбачається, що дані активи можуть бути використані при розрахунках за поставки газу", - сказано в прес-релізі. У зв'язку із цим на зустрічі "особлива увага була приділена ходу незалежної оцінки ринкової вартості об'єктів газотранспортної системи Білорусії, що планується завершити до грудня поточного року".
У ньому також відзначається, що "Газпром" переходить на ринкові принципи співробітництва з усіма країнами-покупцями російського газу. "Білорусія є останньою державою, що зберегла низькі ціни закупівлі російського газу в 2006 році, що пов'язане із прийняттям Білорусією ряду рішень, що відповідають економічним інтересам "Газпрому". Зокрема, були оформлені права власності "Газпрому" на білоруську ділянку газопроводу "Ямал-Європа", компанії була передана земля під газопроводом у довгострокову оренду", - говориться в повідомленні.
У цілому "сторони обговорили основні питання двостороннього співробітництва в газовій сфері в 2007 році", - відзначається в прес-релізі.
Контракт між ВАТ "Газпром" і ВАТ "Белтрансгаз" на поставку й транзит газу в 2006 році був підписаний 27 грудня 2005 року. Ціна газу й тариф на транспортування в 2006 році відповідають аналогічним умовам 2005 року. Відповідно до документа, в 2006 році "Газпром" поставить у Білорусію 21 млрд куб. м газу, з яких 1,5 млрд куб. м - при наявності технічної можливості
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас