У Миколаєві гаряча вода є лише два місяці на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Миколаєві гаряча вода є лише два місяці на рік

Енергетика
242
Після підвищення цін, зокрема на гарячу воду, дехто з мешканців Миколаєва відмовиться від неї взагалі. Митися у тазиках миколаївцям звично. Гаряча вода стала в місті розкішшю. Вона з’являється лише на один-два місяці взимку, та й то не в усіх.
Гаряча вода у Миколаєві є лише два місяці на рік і тільки під час опалювального сезону. В деяких багатоповерхівках її взагалі не бачать роками. У місті немає громадських лазень, тому купатися ходять до родичів із газовою колонкою чи бойлером.
Фірмовий апарат – розкіш для Олексія. Водонагрівач для сім’ї з трьох людей він зробив власноруч – зі звичайної пластикової діжки. Саморобний бойлер обійшовся винахіднику втричі дешевше від магазинного.
Олексій, мешканець Миколаєва: "Это бойлер, который у меня уже 4 года воду греет. Подача воды, спуск воды, стоит тен 1 киловатт с терморегулятором, который у меня постоянно стоит 50 градусов, не больше".
Валентина, мешканка Миколаєва: "Кто поставил бойлер в квартиру, кто на газе греется, как мы. Ребенка купаем на газе, греемся каждый вечер".
Подавати гарячу воду в місті невигідно. Виробники нарікають, що газ утричі здорожчав, а нової ціни в тарифи для населення так і не заклали. У ЖЕКах пояснюють, що не мають грошей на ремонт мереж. Тому тільки-но гаряча вода з’являється, то одразу ж виливається крізь дірки у підвальних комунікаціях.
Олександр Шевченко, директор Миколаївської теплоелектроцентралі: "Сети горячего водоснабжения из-за неровной работы предприятия изношены, и не все объекты могут принять эту услугу. В эти сети надо вкладывать средства, надо их ремонтировать".
За багато років миколаївці звикли обходитись без гарячої води. З першого жовтня ціна на неї зросла удвічі. 31 гривня з людини на місяць – це дорого, кажуть люди. Тому чимало городян просто відмовилися від послуг гарячого водопостачання.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас