RosUkrEnergo очікує погашення боргу "живими грошима" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

RosUkrEnergo очікує погашення боргу "живими грошима"

Валюта
168
Швейцарська компанія-трейдер RosUkrEnergo (RUE) очікує погашення боргу НАК "Нафтогаз України" за поставлений в 2006 р. газ тільки "живими грішми". Це підкреслили в прес-службі RUE, коментуючи сьогоднішню заяву голови правління "Нафтогаза України" Володимира Шелудченко про те, що частина боргу може бути погашена за рахунок послуг. Зокрема, вказав він, в RosUkrEnergo є заборгованість за послуги з закачування і зберігання газу в ПХГ.
Тим часом, як підкреслили в прес-службі RosUkrEnergo, ні про які активи або послуги мова не йде, компанія чекає платежів у формі коштів.
Що стосується суми боргу, що залишився, то,за даними RosUkrEnergo, вона як і раніше становить 322,2 млн дол., нових надходжень не було. Коментуючи інформацію "Нефтегаза" про скорочення боргу до 314 млн дол., у компанії пояснили, що, видно, "це особливості обліку, виробленого "Нафтогазом".
"Ми виходимо із суми в 322,2 млн дол.", - підкреслили в RosUkrEnergo. При цьому там не почали робити прогнозів щодо строку остаточних розрахунків, відзначивши, що "обіцянок було багато, але строки постійно переносилися, графік погашення заборгованості погоджено, точну дату погашення назвати складно". Нагадаємо, Шелудченко запевняє, що графік погашення боргу вже погоджений, НАК "Нафтогаз України" сплатить борг за газ перед RosUkrEnergo до кінця 2006 р.
Раніше в RosUkrEnergo розраховували, що нові умови поставки газу на Україну на 2007 р. прискорять повернення боргів НАК "Нафтогаз України". Мова йшла про підписаний між RosUkrEnergo і ЗАТ "УкрГаз-Енерго" контракті, відповідно до якого в 2007 р. Україні буде продано 55 млрд куб. м природного газу середньоазіатського походження за ціною 130 дол. за 1 тис. куб. м, зараз ціна становить 95 дол. за 1 тис. куб. м.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас