АМКУ: Питання з газом для лікарень та шкіл вирішено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ: Питання з газом для лікарень та шкіл вирішено

Енергетика
73
Антимонопольний комітет України погодив підприємствам, які постачають теплоенергію населенню та бюджетним установам, закупівлі природного газу за спрощеною процедурою в одного учасника – НАК «Нафтогаз України» та її дочірніх компаній. Можливість їх здійснення підтвердила Спеціальна контрольна комісія з питань державних закупівель при Рахунковій палаті. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба АМКУ.
Цим рішенням охоплено закупівлю газу в обсягах, необхідних для виробництва тепла для населення, навчальних та лікувальних закладів тощо протягом всього опалювального сезону.
Комітет за власною ініціативою провів необхідні узгоджувальні заходи, залучивши представників Мінбуду, Тендерної палати, спеціальної комісії при Рахунковій палаті та Державного казначейства.
Підприємства теплоенергетики, теплові електростанції та електроцентралі отримали можливість закуповувати газ для потреб комунальної сфери.
Коментуючи це рішення, Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв зазначив: «Оперативно погодивши закупівлі газу, Комітет, як уповноважений орган у сфері держзакупівель, зробив все від нього залежне, аби не допустити всеукраїнського Алчевська”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас