Китай стає найзаможнішим у світі з трильйоном доларів золотовалютних запасів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай стає найзаможнішим у світі з трильйоном доларів золотовалютних запасів

Банківські метали
383
Китай незабаром стане єдиною в світі державою, яка змогла накопичити золотовалютних резервів більш ніж на трильйон доларів. Це сенсаційне зізнання китайського центрального банку. Так, Пекін залишив далеко позаду навіть японців, які утримують скарбів на дев’ятсот мільярдів доларів. Для порівняння, українські запаси – менше двадцяти мільярдів.
Свій трильйон китайці назбирали лише за кілька останніх років – 2001 року, наприклад, у них було вп’ятеро менше. Швидко розбагатіти китайцям допоміг експортний шлях економіки, майже вся промисловість працює на зовнішні, а не на внутрішні ринки.
У якій валюті тримають резерви – інформація закрита, хоча експерти кажуть, що левова частка в американських доларах. За таких умов виникають побоювання, що в разі рішення швидко змінити склад своїх резервів, наприклад, на користь євро чи японської єни, китайці можуть обвалити доллар і зруйнувати світові фінансові ринки. Втім, Пекін на це каже, що досі демонстрував відповідальне ставлення до міжнародної спільноти.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас