Прискорити процедуру відшкодування ПДВ підприємствам-експортерам закликють вінничани — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прискорити процедуру відшкодування ПДВ підприємствам-експортерам закликють вінничани

Казна та Політика
104
Прискорити процедуру відшкодування податку на додану вартість промисловим підприємствам-експортерам Вінниччини закликав Державну податкову адміністрацію України голова Вінницької ОДА Олександр Домбровський. Про це повідомила FINANCE.UA прес-слежба мерії міста.
Половина експорту регіону здійснюється промисловими підприємствами. Вони працюють за заздалегідь визначеними схемами, які, не змінювалися вже багато років.
«Середньомісячний рівень відшкодування ПДВ у Вінницькій області скоротився з 12 млн. гривень у першому півріччі до 1-1,2 млн. гривень у вересні-жовтні», - відзначив Домбровський.
На його думку, термін повернення ПДВ таким підприємствам не повинен перевищувати трьох місяців. У іншому випадку доведеться «бити у всі дзвони» і негайно вирішувати питання. «Інакше такими діями ми можемо за 2-3 місяці покласти на лопатки всю економіку області. На відновлення якої буде потрібен не один рік», - додав губернатор.
Віктор Ющенко дещо раніше доручив Службі безпеки України, Міністерству внутрішніх справ і Генеральній прокуратурі перевірити, наскільки обґрунтовані заявки підприємств на відшкодування їм податку на додану вартість.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас