Сумські податківці викрили мільйонну фінансову аферу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сумські податківці викрили мільйонну фінансову аферу

Валюта
162
Податківці Сумської області викрили фінансову аферу, у результаті якої в бюджет не надійшло понад 1 млн. 300 тис. грн., повідомили в прес-службі Головного цправління податкової міліції ДПА України.
За інформацією прес-служби, керівники однієї з агрофірм Білополььского району області вирішили довести до банкрутства очолюване ними підприємство, щоб уникнути розрахунків із кредиторами, та позбутися боргів перед бюджетом.
Під час перевірки з'ясувалося, що директор агрофірми одержав банківський кредит у розмірі 2,2 мільйони гривень під заставу майбутнього врожаю озимих культур і молодняку великої рогатої худоби. При цьому борг підприємства перед бюджетом і пенсійним фондом у той період уже становив 218 тисяч гривень.
На момент закінчення строку повернення кредиту весь урожай сільськогосподарських культур, а також інше майно господарства були реалізовані без згоди банку і податкового органа. Отримані від незаконної реалізації коштів керівники агрофірми легалізували у фінансово-господарській діяльності підприємства, перевівши активи і кошти на знову створене фермерське господарство. Таким чином, відзначають податківці, директор агрофірми навмисно довів очолюване їм підприємство до банкрутства, завдавши шкоди кредиторові і державі на суму 1 мільйон 315 тисяч гривень, у тому числі пенсійний фонд недоодержав 45 тисяч гривень.
За даноми фактами порушена кримінальна справа. Триває слідство.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас