Кредитні спілки будуть ранжирувати на групи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитні спілки будуть ранжирувати на групи

Кредит&Депозит
178
Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг) має намір ввести ранжирування кредитних спілок на 3 групи. Про це мова йде у відповідному проекті розпорядження, підписаному комісією. Цей нормативний акт розроблений для впровадження східчастої диференціації кредитних спілок за їх ризиками, обсягу і характеру проведення операцій, а також наявності мережі підрозділів.
Як повідомили в Держфінпослуг, у першу групу передбачається вносити кредитні спілки з обсягом активів понад 10 млн.грн. або наявністю структурних підрозділів за межами адміністративно-територіальної одиниці реєстрації спілки або із часток високорискових кредитів понад 60% у структурі портфеля.
У другу групу - кредитні спілки з обсягом активів в 0,5-10 млн.грн. або наявністю структурних підрозділів у межах адміністративно-територіальної одиниці реєстрації спілки.
У третю групу передбачається вносити спілки з обсягом активів до 0,5 млн.грн. і відсутністю структурних підрозділів.
Крім того, за критерієм ризику, у першу групу будуть входити спілки, діяльність яких пов'язана з високими ризиками, у другу - із середніми ризиками і у третю - спілки, діяльність яких пов'язана з незначними ризиками.
Раніше подібну шкалу з ряду фінпоказників стосовно комерційних банок ввів Національний банк, розділивши їх на "найбільші", "великі", "середні" і "невеликі".
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас