Шахраї, які нанесли збитків Газпромбанку наказані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї, які нанесли збитків Газпромбанку наказані

Фінтех і Картки
189
Останкінський районний суд Москви присудив до тривалих строків тюремного ув'язнення учасників організованої злочинної групи, які через шахрайство щодо Газпромбанку причинили йому серйозний матеріальний збиток використавши підробні пластикові карт.
Схема шахрайства припускала злочинну взаємодію виготовлювача підроблених банківських карт, псевдопокупців і касира торговельного павільйону. Касир приймав від "покупця" для оплати предметів побутової техніки фальшиві пластикові карти іноземних банків, у яких є ліцензійні угоди на емісію платіжних карт із міжнародними платіжними системами Visa й MasterCard. Оплата проводилася через термінал Газпромбанка, що має відповідну ліцензійну угоду із платіжними системами Visa і MasterCard на проведення розрахунково-касових операцій.
Відповідно до названого договору, Газпромбанк фактично оплачує торговельному підприємству покупки і тільки після цього вступає через платіжні системи в розрахункові відносини з банками-емітентами пластикових карт, за допомогою яких здійснюються безготівкові платежі за товари і послуги.
Своєчасна інформація про підозрілі операції з банківськими картами і початі комплексні оперативні дії відповідних служб Газпромбанка і МВС дозволили вийти на слід злочинців, викрити їх і залучити до кримінальної відповідальності.
У даний момент у процесинговому центрі Газпромбанка створена система моніторингу операцій з банківських карт, що дозволяє одержувати інформацію в режимі реального часу. Банк здійснює тісні взаємодія із ФСБ і МВС, що дозволяє оперативно реагувати на виявлені правопорушенн.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас