Україна відстрочила початрк поставок егектроенергії у РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна відстрочила початрк поставок егектроенергії у РФ

Енергетика
98
Дата початку поставок української електроенергії в РФ перенесена, повідомив заступник міністра палива і енергетики Олексій Шеберстов у середу.
Чиновник уточнив, що експорт може відновитися після того, як уряд України розгляне прогнозний баланс проведення-споживання електроенергії на четвертий квартал 2006 року й 2007 рік. Розгляд цього питання, за його словами, заплановано на 3 листопада.
Поставки української електроенергії в Росію повинні були початися 1 листопада поточного року
Україна експортувала електроенергію в РФ із грудня 2004 року по червень 2005 року включно.
Як повідомлялося, Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" і ЗАТ "Інтер РАО ЄЕС" (РФ) 25 жовтня підписали контракт про поставки української електроенергії в Росію. Відповідно до умов контракту "Укрінтеренерго" забезпечить перетік у напрямку РФ на рівні 200-800 Мвт.
За даними інформованого джерела, контракт укладений на період з 1 листопада 2006 року по 1 листопада 2007 року з можливістю пролонгації. Перетік у зимові місяці буде становити 200 Мвт.
Передбачалося, "Укрінтеренерго" у листопаді-2006 - березні-2007 буде експортувати електроенергію в Росію за ціною, що буде формуватися на Оптовому ринку електроенергії (ОРЕ) України, а у квітні-жовтні - за ціною, рівною тарифу національної атомної енергогенеруючою компанії (НАЕК) "Енергоатом" на відпустку електроенергії на енергоринок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас