Ощадбанк може стати інструментів в руках уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк може стати інструментів в руках уряду

154
„Ощадбанк може стати одним з наймогутніших інструментів уряду в реформуванні економіки. Такої думки дотримується глава правління "Ощадбанка" Олександр Морозов. "І ми готові до цієї нової ролі," - заявив глава правління він на прес-конференції, що відбулася у вівторок.
На думку Морозова, динаміка розвитку банку, його конкурентноздатність безпосередньо залежать від збільшення статутного капіталу і формування Спостережної ради за новими принципами. На сьогодні власником 100% акцій банку є держава, і саме від нього буде залежати подальша стратегія розвитку "Ощадбанка".
Зараз банк ініціює поповнення свого статутного капіталу на 950 млн.грн., аргументуючи економічну доцільність тим, що капіталізація державного банку зручна державі як інвесторові завдяки високому рівню прибутковості капіталу (Return On Equity). Крім того, на думку Морозова, капіталізація дасть можливість реалізовувати програми реформування ЖКХ, фінансувати розвиток енергозберігаючих технологій та інші інноваційні соціальні проекти через державні банки і підвищить інвестиційну привабливість "Ощадбанка".
Наприкінці 2005 року державою як акціонером був поповнений статутний капітал банку за рахунок коштів бюджету і зроблене реінвестування прибутку банку, що дозволило створити істотну платформу для підвищення ефективності діяльності "Ощадбанка" і сприяло внутрішньому реформуванню банку. З моменту капіталізації рівень прибутковості капіталу банку виріс у кілька разів і досяг 20%, що значно перевищує цей показник по банківській системі України. За 9 місяців 2006 року прибуток "Ощадбанка" на 20 млн.грн. перевищила сумарний показник за останні 10 років.
За дев'ять місяців поточного року банк видав державним підприємствам - учасникам оптового ринку електроенергії кредити на суму 1,9 млрд.грн. До кінця року банк планує збільшити обсяг кредитування таких підприємств до 2,5 млрд.грн. "Ощадбанк" надає кредитну підтримку також вугільної промисловості, зокрема, державному підприємству "Вугілля України" у серпні текущиго роки був наданий кредит для розрахунків з вуглевидобувними підприємствами на суму 150 млн.грн. У жовтні поточного року банк почав кредитування підприємств ГП "Укрзалізниця". На сьогодні видані кредити на загальну суму 59 млн.грн. До кінця року банк планує збільшити кредитування ж/д підприємств майже втроє - до 150 млн.грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас