ОПЕК прогнозує пронозицію над попитом на нафту в найблизчі роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК прогнозує пронозицію над попитом на нафту в найблизчі роки

Енергетика
104
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) очікує, що в 2007 році попит на нафту буде недостатньо високим і не буде відповідати нинішнім прогнозам з її виробництва, заявив виконуючий обов'язки генерального секретаря ОПЕК Мохаммед Баркіндо, виступаючи на Міжнародному енергетичному тижні у вівторок у Москві.
"На 2006-2007 роки ми прогнозуємо, що попит не буде досить сильним, він істотно знизився в 2005 році і це продовжилося в 2006 році", - сказав він, додавши, що, за прогнозами ОПЕК, ріст попиту на нафту у світі в 2006 році залишиться на рівні 1 млн барелів на добу, а в 2007 році - 1,3 млн барр на добу.
"Ми прогнозуємо, що попит на нафту ОПЕК складе в 2007 році 28,1 млн барр на добу, що на 1,6 млн барр на добу нижче, ніж наш видобуток у вересні", - сказав Баркіндо.
За словами Баркіндо, нинішні поставки нафти на ринок стоять на рівні, що істотно перевищує попит. Саме це послужило причиною недавнього рішення ОПЕК про скорочення фактичного видобутку нафти на 1,2 млн барелів на добу, яке набуває чинності в середову, 1 листопада.
Барквндо повідомив, що за прогнозами ОПЕК, попит на нафту в період до 2025 року буде рости в середньому на 1,6% на рік. При цьому чотири п'ятих рости попиту прийде на країни, що розвиваються. Там попит виросте вдвічі - до 53 млн барелів на добу. Він відзначив, що нинішні найбільші споживачі нафти також збережуть свої позиції.
Представник ОПЕК відзначив, що на реальні можливості інвестування у видобуток нафти впливають ціни на енергоресурси. За його словами, основний обсяг інвестицій "лежить на плечах найбільш багатих країн-споживачів". ОПЕК оцінює необхідність в інвестиціях у розмірі до $240 млрд до 2020 року.
"І споживачі, і постачальники зацікавлені в підтримці цін на гідному рівні. Це буде стимулювати виробництво і стабільний стан економіки", - відзначив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас