МЕА: Оптимальною для світових ринків є ціна на газ у 200-300 дол за 1 тис.куб.м — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕА: Оптимальною для світових ринків є ціна на газ у 200-300 дол за 1 тис.куб.м

Енергетика
82
Оптимальною для світових ринків є ціна на газ в 200-300 дол. за 1 тис. куб. м. Таку думку висловив сьогодні, виступаючи з доповіддю на міжнародному енергетичному тижні "Московський енергетичний діалог", заступник виконавчого директора Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Вільям Рамсей.
При цьому він відзначив, що запаси газу, у тому числі і у Росії, виснажуються, а попит на нього світових ринках зростає. Так, за прогнозами МЕА, до 2030р. у світі буде спостерігатися дефіцит газу в обсязі 200 млрд куб. м.
Росії для росту видобутку газу необхідно освоювати нові родовища, відзначив Рамсей. Він додав, що уряд повинен створити умови для залучення інвестицій, у тому числі іноземних, у розвиток газової галузі країни. Представник МЕА навів як приклад родовище Заполярне, яке має потребу в серйозних інвестиціях.
Заступник виконавчого директора МЕА відзначив, що найбільш перспективним ринком на даний момент є Китай. На сьогоднішній день обговорюються поставки порядку 60-80 млрд куб. м газу в цю країну.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас