Балтійський флот РФ допоможе будувати Північно-Європейський газопровід — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Балтійський флот РФ допоможе будувати Північно-Європейський газопровід

Енергетика
58
Балтійський флот РФ допоможе будувати Північно-Європейський газопровід
Кораблі Балтійського флоту будуть брати участь у будівництві Північно-Європейського газопроводу (ПЄГ), заявив віце-прем'єр, міністр оборони РФ Сергій Іванов під час офіційного візиту у Швецію.
Іванов відзначив: "Балтфлот уже одержав відповідні завдання. "Газпром" - одна із провідних компаній світу, але й у нього немає свого флоту, і я не думаю, що його треба створювати", - заявив Іванов, додавши при цьому, що російська сторона буде активно залучати до будівництва газопроводу гідрографічні судна Балтійського флоту для визначення координат для укладання труб.
Крім того, він відзначив, що Росія також буде "використовувати глибоководні ненаселені апарати-маніпулятори для контролю якості укладання - як це роблять всі розвинені країни світу". При цьому "Балтійський флот також буде забезпечувати екологічні норми і метеопрогноз з всього маршруту проведених робіт", - додав він.
Іванов нагадав, що подібні роботи ведуться не вперше. "При будівництві Чорноморського газопроводу, де значно більші глибини і більш агресивне середовище, використалися судна Чорноморського флоту", - відзначив глава військового відомства Росії.
Нагадаємо, що для з'єднання ПЄГ з єдиною системою газопостачання Росії планується побудувати новий газопровід Грязовець-Виборг довжиною 920 кілометрів, що пройде територією Вологодської і Ленінградської областей. Довжина морської ділянки ПЄГ складе 1189 кілометрів. Проектом передбачене будівництво морських газопроводів-відводів для подачі газу споживачам Фінляндії, Швеції, Великобританії та інших країн.
Уведення ПЄГ в експлуатацію намічений на 2010 рік. На першому етапі планується будівництво першої нитки із пропускною здатністю 27,5 мільярда кубометрів у рік. На другому етапі планується подвоєння пропускної здатності до порядку 55 мільярдів кубометрів у рік за рахунок спорудження другої нитки газопроводу.
Замовником проектування ПЄГ в 2003 році призначена компанія "Ямалгазінвест", у квітні 2005 року компанії доручена організація будівництва російської частини газопроводу.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас